четвъртък, 24 юни 2010 г.

0 коментара

Бебешка ваничка Prince Lionheart

Бебешка ваничка Prince Lionheart
Бебешка ваничка Prince Lionheart
Много съм се чудела има ли полза от анатомичната ваничка. Приятелките ми ползват нормални ванички и казват, че анатомичната става неизползваема, когато бебето започне да сяда. И големия ми син го къпехме в нормална. Тази на Lionheart ми я подариха колеги като се роди дъщеря ми. Определено е по-удобно като е още съвсем бебе. Не ми тежи на ръцете. Не е нужно да я държа, тя си седи вътре. Самата ваничка не се пързаля, така че не е необходимо да я следя и затова. Въобще. Остана ми само приятната част от цялата работа. А и малката вече е започна да си седи в леглото, няма проблем да си седи и във ваничката.

вторник, 22 юни 2010 г.

0 коментара

Безопасни бебешки шишета

Безопасни бебешки шишета
Силиконовите шишета на Prince Lionheart не съдържат Бисфенол А, фталати, ПВЦ, или олово, освен това са и топло- и удароустойчиви, могат да се ползват в микровълнова и съдомиялна машина.

В горната част на бебешкото шише има пръстен, запушалка и капачката на шишетата, са направени от хранителен клас, също така не съдържат поликарбонати. Одобрени са от американската служба за контрол на храните и лекарствата /FDA/.

събота, 19 юни 2010 г.

0 коментара

Газираните напитки и децата

Газираните напитки, съдържащи „химия", не трябва да даваш на детето в никакъв случай поне до 3-годишна възраст. Повечето педиатри считат, че даже до 5 години не се препоръчва употребата им. Ако все пак разрешиш забраненото изкушение, то нека не бъде повече от 1 път па 10 дена. Утолявай жаждата на малкото с минерална вода, чай, натурален сок, айран - тези напитки са много по-полезни и ценни за детския организъм.

четвъртък, 17 юни 2010 г.

0 коментара

Опасно ли е малкото да спи по корем?

Педиатрите съветват до първата година детето да спи само по гръб. В противен случай рискът от задушаване е голям. Сънят по корем се явява един от факторите за т.нар. „синдром на внезапна детска смърт" и е известно, че 50 % от трагичните случаи се дължат именно на това.

Ако все пак след 5-ия месец видиш, че през нощта малкото човече се е обърнало но корем, не изпадай в паника. Щом се е обърнало, значи има достатъчно сили, а това предполага, че и опасността от задушаване не е така голяма, тъй като бебето ще успее да отмести глава. Все пак, ако забележиш, че детето предпочита да спи по корем, по-добре се опитай да „коригираш" привичката - слагай го по гръб или на една страна.

вторник, 15 юни 2010 г.

0 коментара

Играчки

Поправи или изхвърли счупените играчки. Ако в тях има липсващи елементи или дадена част се е счупила, най-добре кажете „Сбогом на играчката и вземете нова.
Какбо е детството без играчки? Плюшени, гумени, дървени... какви ли не! Въпросът обаче е кои са подходящи и безопасни за малкото ти съкровище?

понеделник, 7 юни 2010 г.

0 коментара

Не всички кремове за подсичане са еднакви

кремове за подсичане
Два са основните видове кремове, свързани с обрив от пелени - едните „работят" на принципа на защитна бариера, което ги прави подходящи за употреба преди да се е появил обрив. Вторият вид са кремовете, които лекуват вече съществуващите обриви.

събота, 5 юни 2010 г.

0 коментара

Бебето в осмия месец

Детето проявява повишен интерес към всичко. Може продължително време да играе с различни играчки. Обича да се забавлява с дрънкалки.
Привързано е към родителите си. Ако някой непознат го вземе на ръце, се разстройва и почва да плаче.
Вече осъзнато може да казва „мама" и „тата". Всичко иска да изпробва на вкус. Обича да пляска с ръце. Като се гледа в огледалото, гали и целува отражението си.

четвъртък, 3 юни 2010 г.

0 коментара

Играчка за заспиване


Опитайте се да не ходите до стаята на вашето мъниче всеки път, когато то се събуди през нощта, дори да ви се струва трудно. Дайте му играчка за заспиване. Няколко сълзи и малко въртене в неговото легълце няма да му причинят нищо лошо. Ако успеете да направите това, вашето бебе ще се научи да се успокоява да заспива отново напълно самостоятелно.